top of page

Huisvesting

Voor de OBS De Poolster heeft sinds september 2012 de beschikking over een schitterend nieuw en functioneel gebouw. Het gebouw voldoet in alle opzichten aan de eisen die aan modern onderwijs kunnen worden gesteld, overeenkomstig de visie en de werkwijze van de school. Het gebouw heeft 16 lokalen, 4 werkpleinen, 1 groter werkplein, 1 speellokaal, een centrale hal, een personeelskamer en 2 spreekruimten.
 

Een sporthal maakt onderdeel uit van het gebouw, zodat voor gymnastiek- en andere bewegingslessen geen kostbare 'effectieve lestijd' verloren gaat aan reizen.
 

Het schoolgebouw ligt op een zeer ruime kavel, middenin het groen. Alle lokalen kijken ten noorden uit op een ruime speelplaats en de sportvelden van VV Nieuw-Roden. Ook aan de zuidzijde van het gebouw ligt een ruime speelplaats, bestemd voor de kleuters. Zij kunnen buiten spelen zonder daarmee kinderen in de andere groepen te storen tijdens de les. Beide speelplaatsen zijn voorzien van speeltoestellen en veel groen.
 

Aan de oostkant van het gebouw is ruime gelegenheid om fietsen te stallen. Aan de westkant zijn veel parkeerplaatsen om auto's (kort of lang) te parkeren en om uw kind te brengen en te halen op de 'kiss and ride strook'. In verband met de verkeersveiligheid is overdag een circulatieplan van toepassing op de parkeerplaatsen. Hieronder een plattegrond van de school voor het schooljaar 2023-2024.

plattegrond school_edited.png
bottom of page