Thuiswerkpagina

Welkom op de thuiswerkpagina van OBS De Poolster. Deze pagina is gemaakt voor alle kinderen die noodgedwongen niet op school kunnen zijn, zo krijg je alsnog de mogelijkheid om thuis naar school te gaan. Op deze pagina vind je de verschillende links die nodig zijn om aan de slag te gaan.

Vragen?
Je kunt vragen stellen via door rechts onderin op de blauwe vraagbutton te klikken. De vragen worden in ieder geval tussen 9.00 uur en 10.00 uur en 13.00 uur en 14.00 uur beantwoord. Je kunt hier altijd een vraag achterlaten, hier zul je dan later antwoord op krijgen.

Ook kun je jouw juf of meester altijd een mailtje sturen.

Groepen 1 & 2

De kinderen van groep 1 en 2 (en natuurlijk ook alle anderen) mogen winkelen in onze digitale winkelstraat. Veel winkelplezier!

Het postkantoor

Het museum

Het restaurant

De doe-het-zelf zaak

De boekenwinkel

De supermarkt

Groep 3 t/m 8

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 krijgen iedere dag een dagtaak toegezonden via de mail van hun eigen juf of meester. In hun eigen mapje vinden zij de werkbladen die ze nodig hebben. Er is in ieder geval 1 taak die de kinderen op een dag digitaal maken via Moo.nl of Muiswerk.

Hoe log ik in op MOO?

Wat is Muiswerk Flexi?

POOLSTERTV

Iedere dag verschijnen er nieuwe filmpjes op PoolsterTV.

Lever ook jouw bijdrage aan via postbus@obsdepoolster.com  

zodat we elkaar toch nog een beetje kunnen zien.

Digitale boekenkast

Op Digiboeks.nl vind je  meer dan 175 digitale (prenten)boeken voor iedereen! Veel boeken zijn ook nog eens ingesproken als luisterboek. 

BOEKENKAST.jpg

Bol.com heeft een digitale boekenclub geopend. Je kunt hier iedere dag nieuwe voorleesfilmpjes kijken. Verder kun je boeken kopen voor 0,01 cent!

Groep 1-8

boekenclub.png

Helaas gaat het Drents veurlezen dit jaar niet door. ICT-meester Patrick heeft speciaal voor ons een verhaaltje opgenomen.

Op de website van Wiesneus vind je nog meer verhoalties!

Gaan jullie ook op #berenjacht? De mama van Fleur leest hiernaast het verhaal voor. Kijk buiten goed rond, misschien zie je hier ook wel een beer. Doe zelf ook mee door een knuffelbeer achter het raam te zetten. 

Bewegend leren

Groep 1-2

Om thuis in beweging te blijven en te oefenen met school heeft meester Sander deze toffe video’s gemaakt. Kinderen kunnen de video’s zelfstandig kijken en meedoen met de les. Op deze manier oefenen zij de cijfers, vormen en kleuren, rijmen en de beginklank door bewegend te leren. Om het nog leuker te maken is er bij elke video ook een gratis download beschikbaar. Hiermee kunnen kinderen hun eigen oefeningen maken.

Bouwen & construeren

Groep 1-2

Word gratis lid van Smart Games Live en speel allerlei spelletjes, waar met name ruimtelijk inzicht belangrijk voor is....

smart games.png

... of bouw net als Eline

een hele mooie knikkerbaan...

...heb je nog geen idee,

kijk dan eens naar dit duplofimpje.

Apennoten

Groep 1-4

Zing je thuis mee met de liedjes van Apennoten? In dit muziekprogramma leer je niet alleen allerlei liedjes, je leert ook nog eens verschillende instrumenten en muziektermen kennen. Wanneer er XL achter de aflevering staat, is deze meer geschikt voor de kinderen uit de groepen 3 en 4.

 

Klik hier voor nog veel meer Apennotenplezier!

1/1

Proefjes

Groep 5-8

We hebben op PoolsterTV al een hoop proefjes voorbij zien komen. Hiernaast vind je nog wat extra inspiratie. Kun je hier zelf een instructiefilmpje bij een proefje maken?

Overleg altijd wel even met je vader en moeder voordat je begint aan een proefje...

1/1

Wetenschap & duurzaamheid

Groep 7-8

Wat is wetenschap, en wat doet een wetenschapper nu eigenlijk? In deze online lessenseries over duurzaamheid, komt elke week een andere wetenschapper aan het woord die je meeneemt in zijn of haar onderzoek. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke stappen een wetenschapper allemaal zet om een antwoord te krijgen op zijn of haar prangende onderzoeksvraag. 

Natuur

Groep 1-8

De lente is begonnen. De hoogste tijd voor een ontdekkingsreis door de natuur rondom je eigen huis.

 

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben opdrachten verzameld die je in je eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot koekjes bakken met madeliefjes. 

Klik hiernaast om naar de speciale klas van meester Freek te gaan.

 

Iedere dag geeft meester Freek een les over zijn favoriete dieren! 

Alles wat je leert kun je bijhouden in het unieke FREEKS DIERENPASPOORT. Die kun je hier downloaden, uitprinten en inkleuren! 

Freek Vonk.jpg

Gymnastiek

Het is ontzettend belangrijk om lekker in beweging te blijven. Kijk alle filmpjes voor een hoop leuke ideeën! Heb je ook een leuke beweegtip? Stuur hem naar postbus@obsdepoolster.com.