top of page

Thuiswerkpagina

Mijn kind is thuis, wat nu? Wij zijn met elkaar hard aan het werk om het onderwijs zo goed en zo kwaad als dat gaat thuis door te laten gaan. Dit verloopt veelal via de digitale klaslokalen; de Google Classrooms. In dit klaslokaal kunnen de kinderen communiceren met hun juf of meester en worden de opdrachten klaargezet.

 

Wanneer uw kind langer dan 2 dagen in quarantaine moet, neemt de leerkracht van uw kind binnen twee werkdagen contact met u op om door te spreken hoe het gaat. Op basis hiervan wordt, in overleg, gekeken of er ruimte is voor en behoefte is aan thuiswerk. Daarnaast wordt er samen gekeken naar mogelijkheden om een digitaal contactmoment (voorlezen, spelletje, etc.) met de klas te organiseren.

THUISWERKPAGINA.png

Wanneer een hele groep in quarantaine is, is er meer ruimte om instructie te geven en wordt het aanbod hierop aangepast. De eerste quarantainedag, de schakeldag voor ouders, kinderen en leerkracht, kunnen de kinderen nog herhalen en is er een contactmoment voor de hele klas. Vanaf dag 2 volgen er instructies en kunnen de kinderen hier thuis mee aan de slag. Na dag 5, de testdag, zal er afhankelijk van de situatie gekeken worden welke stappen er worden gezet. 

Het aanbod is in eerste instantie met name digitaal. Wanneer het nodig is dat er iets geprint wordt en u heeft deze mogelijkheden niet, dan kunt u in samenspraak met de leerkracht van uw kind kopietjes afhalen. Afhankelijk van de quarantainesituatie wordt gekeken naar mogelijkheden voor algehele afhaal- of bezorgmomenten van het werk.

Yurls-pagina (1-2)

Op onze Yurls-pagina vindt u allerlei links waarmee u thuis met uw kind aan de slag kan. De opdrachtjes zijn vooral gericht op spelen en dingen ondernemen, dit sluit aan bij de manier waarop de kleuters leren. 

yurls_logo_new_2.png
Alfabet Kubussen
Emmer & Spade
Link
1200px-App_Store_(iOS).svg.png
google-play-store-logo-png-transparent_e

Er zijn twee manieren om in de Google Classroom te komen. Dit kan via Moo.nl (aangeraden) of rechtstreeks via een App of de website. Op beide manieren wordt er ingelogd met dezelfde gebruikersgegevens. De inloggegevens zijn in een eerder stadium verspreid via de mail.  

Google Classroom (3-8)

Hoe log ik in op MOO?

MOO.jpg
251-2512481_google-classroom-hd-png-down
Computer%20desktop_edited.png

Samen

Om het onderwijs thuis tot een succes te maken, hebben we elkaar nodig. Loopt u tegen bepaalde zaken aan of heeft u vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met school.

Laten we er met elkaar het beste van blijven maken!

 

Hiernaast ziet u een filmpje van Steven Point over afstandsonderwijs en uw rol als ouder/verzorger.

bottom of page