Thuiswerkpagina

Welkom op de thuiswerkpagina van OBS De Poolster. Op deze pagina vind je allerlei opdrachtjes die je kunt doen als je een dagje niet naar school gaat. 

Vragen?
Je kunt vragen stellen via door rechts onderin op de blauwe vraagbutton te klikken. 
Ook kun je jouw juf of meester altijd een mailtje sturen. 

Ga snel naar

Groep 3 t/m 8

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 hebben van hun juf of meester een envelop gekregen met kopieerbladen. De antwoorden hiervan vind je terug in de mapjes hieronder.

Hoe log ik in op MOO?

Wat is Muiswerk Flexi?

Groep 1-8

Bewegingsonderwijs

We zagen al de nodige challenges op PoolsterTV van jullie voorbij komen. De vakleerkrachten gym van OPO Noordenveld hebben ook allemaal verschillende challenges voor jullie bedacht, we zijn benieuwd naar het resultaat. 

 

Digitale boekenkast

Groep 1-8

Culturele energizers

Kunst & cultuur biedt ons de komende tijd allerlei culturele energizers. Energizers zijn  tussendoortjes waarbij je actief aan de slag gaat. Even je zinnen verzetten tijdens het harde werken... Papa of mama mag hierbij meedoen! 

Pen drummen

Energizer 1

Groep 5-8

Theaterspelletjes

Energizer 2

Groep 5-8

Loe la lie lee

Energizer 3

Groep 1-4

Eigen muziek...

Energizer 4

Groep 1-2

Jongleren

Energizer 5

Groep 5-8

Woordritmes

Energizer 6

Groep 1-8

Berenjacht

Energizer 7

Groep 1-2

Kettingreactie

Energizer 8

Groep 5-8

5 dingen

Energizer 9

Groep 5-8

Digitaal museumbezoek

Groep 1-8

Uiteraard zijn ook alle musea gesloten, maar je kunt sommige musea

gelukkig nog wel digitaal bezoeken. Ontdek er hier een aantal...

Digi-doeners

Groep 1-8

Via de onderstaande buttons kun je Digi-doener thuisopdrachten doen; allerlei opdrachtjes waarmee je digitale vaardigheden oefent. Voor de onderbouw en de middenbouw worden deze samen met de ouder gedaan. Voor de bovenbouw  kunnen leerlingen de opdracht zelf thuis uitvoeren. 

Natuur

Groep 1-8

Kijk op Beleef de Lente van de Vogelbescherming Nederland. Hier kun je live meekijken naar vogels in hun nest.

Dit jaar kunnen we het liefdesleven volgen van de bosuil, kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en dit jaar voor het eerst de zeearend.

Klik hiernaast om naar de speciale klas van meester Freek te gaan.

 

Iedere dag geeft meester Freek een les over zijn favoriete dieren! 

Alles wat je leert kun je bijhouden in het unieke FREEKS DIERENPASPOORT. Die kun je hier downloaden, uitprinten en inkleuren! 

Freek Vonk.jpg

Muziek

'In de maneschijn’, ‘Papegaaitje leef je nog?’ en ‘Ik zag twee beren’ zijn klassieke kinderliedjes die de meeste mensen zo mee kunnen zingen. Ook Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk van Sesamstraat kennen deze liedjes uit hun hoofd! In deze kleurplaat zitten 40 van deze liedjes verstopt. Weet jij ze allemaal te vinden? Klik op de figuren die te maken hebben met het kinderliedje, speel de video af en kleur de hele schoolplaat in!

Zingen met Sesamstraat.jpg

Naar muziek luisteren is leuk, maar zelf muziek maken is misschien nog wel veel leuker! Geen instrument in huis? Dan maak je er toch gewoon zelf eentje.

Gebruik huis-tuin-en-keuken spullen om allerlei verschillende muziekinstrumenten te maken. En wat is nou leuker dan dat je hier een mooie videoclip van maakt voor op PoolsterTV.

Buddy Fedder, Roel van Velzen en Ilse DeLange geven jouw tijdens het harde werken een muzikale boost. Op deze pagina's vind je allerlei muzikale energizers. 

Wij zijn benieuwd naar wat jullie allemaal gaan doen.

Middenbouw

Bovenbouw

Groep 1-8

 

Bewegend leren

Groep 1-2

Om thuis in beweging te blijven en te oefenen met school heeft meester Sander deze toffe video’s gemaakt. Kinderen kunnen de video’s zelfstandig kijken en meedoen met de les. Op deze manier oefenen zij de cijfers, vormen en kleuren, rijmen en de beginklank door bewegend te leren. Om het nog leuker te maken is er bij elke video ook een gratis download beschikbaar. Hiermee kunnen kinderen hun eigen oefeningen maken.

Bouwen & construeren

Groep 1-2

Word gratis lid van Smart Games Live en speel allerlei spelletjes, waar met name ruimtelijk inzicht belangrijk voor is....

smart games.png

... of bouw net als Eline

een hele mooie knikkerbaan...

...heb je nog geen idee,

kijk dan eens naar dit duplofimpje.

Letters leren

Groep 1-2

Toet toet! Stap maar in! Ga met Teun mee op reis door het land van de taal. Reis langs allerlei verschillende letters, er komen er steeds nieuwe bij.

Apennoten

Groep 1-4

Zing je thuis mee met de liedjes van Apennoten? In dit muziekprogramma leer je niet alleen allerlei liedjes, je leert ook nog eens verschillende instrumenten en muziektermen kennen. Wanneer er XL achter de aflevering staat, is deze meer geschikt voor de kinderen uit de groepen 3 en 4.

 

Klik hier voor nog veel meer Apennotenplezier!

1/1

Groep 3-8

Hieronder vind je een paar ontdeklabopdrachten die je thuis kunt doen, wie gaat de uitdaging aan?

Ontdeklab

Je zult deze website vast herkennen uit ons ontdeklab, je kunt ook thuis een uurtje programmeren. Doe je best!

hour-of-code-logo.png

Kun jij thuis met een eigen kettingreactie maken? Hierboven een filmpje van Het Klokhuis met een paar tips, maar jullie kunnen dit vast beter. Deel het filmpje met het resultaat met ons! We zijn beniewd!

Leer en ontdek hoe je zelf muziek componeert via deze site. Wat componeer jij allemaal? Hierboven zie je een groep oud-leerlingen van onze school die hun eigen ringtone maakten. 

Nieuw-Roden-Poolster-Ringtones-maken.jpg

Ga naar de maakstudio van Het Klokhuis. Je vindt hier van alles om zelf te maken en te doen. Van proefjes tot baksels. Onze experts geven je tips om nog handiger te worden en je kunt mee doen aan wedstrijden!

 

Als je lekker aan het maken slaat, dan gaat er natuurlijk ook wel eens wat mis. Daar word je alleen maar beter van! Als je je faalfoto uploadt en een tip geeft dan kunnen anderen er ook nog wat van leren! De leukste faal van de maand wint een prijs!

studio.png

Op Canon Papercraft kun je allerlei modellen uitprinten om in elkaar te zetten. Zorg er wel voor dat je genoeg papier in de printer hebt !?!

CANON.jpg
 

Proefjes

Groep 5-8

We hebben op PoolsterTV al een hoop proefjes voorbij zien komen. Hiernaast vind je nog wat extra inspiratie. Kun je hier zelf een instructiefilmpje bij een proefje maken?

Overleg altijd wel even met je vader en moeder voordat je begint aan een proefje...

1/1
 

Schrijf een verhaal...

Groep 5-8

In de galerij hieronder vind allerlei ideeën om te starten met het schrijven van een verhaal. Wanneer je een verhaal klaar hebt, dan zouden wij het erg leuk vinden als je deze met ons deelt. Stuur jouw verhaal op naar postbus@obsdepoolster.com.  

Reis rond de wereld

De kinderen van groep 8 hebben de afgelopen week een (fictieve) reis rond de wereld gemaakt. Klik hiernaast  voor hun reisverslagen.

Verhalen

Verhaal van Liam (5b)

De giraf in een boom

Corona uitgelegd

Groep 6-8

Wat is een corona eigenlijk? En hoe werkt een virus precies? Waarom helpt ontelbaar vaak je handen wassen, die anderhalve meter afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven? Dit is soms moeilijk te begrijpen en uit te leggen. Wetenschappers leggen dit aan je uit in allerlei filmpjes.Je kunt ze op 15 april ook live vragen stellen. Klik hier voor meer informatie.

Tentoonstelling

Groep 7b

Groep 7b heeft van meester Frank een aantal creatieve opdrachten gekregen. 

- Schilder een portret

- Maak een vulkaan

- Ontwerp een spel over Europa

 

In overleg met de kinderen mogen we deze resultaten tentoonstellen op onze thuiswerkpagina. En deze resulaten zijn de moeite waard, neemt u maar eens een kijkje. Knap gedaan allemaal!

Wetenschap & duurzaamheid

Groep 7-8

Wat is wetenschap, en wat doet een wetenschapper nu eigenlijk? In deze online lessenseries over duurzaamheid, komt elke week een andere wetenschapper aan het woord die je meeneemt in zijn of haar onderzoek. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke stappen een wetenschapper allemaal zet om een antwoord te krijgen op zijn of haar prangende onderzoeksvraag. 

75 jaar vrijheid

Groep 7-8

Afstandsonderwijs voor ouders

Steven Pont

 

Veel gezinnen zitten tijdens de crisis in een nogal ongebruikelijke situatie, omdat ouders ineens verschillende petten in huis op hebben. Ze waren natuurlijk al vader of moeder, maar nu zijn ze voor hun kinderen vaak ook ineens hun meester of hun juf. EN ook lopen de ouders vaak met NOG een pet rond, namelijk die van werknemer, omdat ze thuis ook nog eens aan het werk zijn.


Dat is voor kinderen natuurlijk verwarrend, want je vader kan net in zijn rol van zijn werk zitten, terwijl je hem als kind nou net in zijn rol als ouder nodig hebt, of je wil nou net dat hij je iets uitlegt in de rol van je meester. Als verschillende petten maakt het leven niet makkelijk. Ik bespreek hier drie dingen die de ouders kunnen doen EN drie die dingen kinderen op hun radar moeten houden. Ik begin bij de ouders.