top of page

Digitale vragenuurtje

Op dinsdag en donderdag vinden er digitale vragen(half)uurtjes in Google Meet plaats voor de groepen 3-8. De linkjes ontvangen de kinderen via de mail van hun leerkracht.

Uitleg

Klik op de .pdf hieronder voor een korte uitleg van het vragenuurtje.

grid.png

Iedereen zien

Wanneer je het onderstaande programmaatje installeert, kun je veel meer kinderen zien, dan alleen diegene die praat.

Schema vragenuurtjes
Dinsdag & donderdag


09.00 uur - Groepen 3ab

09.30 uur - Groepen 4b, 5a

10.00 uur - Groepen 5b, 6a, 6b 

10.30 uur - Groepen 7a, 7b

11.00 uur - Groep 8a

11.30 uur - Groep 4a

Google Meet Grid View

Toevoegen aan Chrome

Tentoonstelling

Groep 7b

Groep 7b heeft een aantal weken geleden van meester Frank een aantal creatieve opdrachten gekregen. 

 

- Schilder een portret

- Maak een vulkaan

- Ontwerp een spel over Europa

 

 

In overleg met de kinderen mogen we deze resultaten tentoonstellen op onze thuiswerkpagina. En deze resulaten zijn de moeite waard, neemt u maar eens een kijkje.

Bouwen & construeren

Groep 1-2

Word gratis lid van Smart Games Live en speel allerlei spelletjes, waar met name ruimtelijk inzicht belangrijk voor is....

smart games.png

... of bouw net als Eline

een hele mooie knikkerbaan...

...heb je nog geen idee,

kijk dan eens naar dit duplofimpje.

Pasen

Groep 1-2

De winkelstraat is tijdelijk gesloten. Deze week is er speciaal voor de kinderen van de groepen 1 & 2 een paasblokje. Je vindt hier allerlei leuke activiteiten. Houd verder je mail goed in de gaten, want komende donderdag gaan we samen nog iets leuks doen... 

Afstandsonderwijs voor ouders

Steven Pont

 

Veel gezinnen zitten tijdens de crisis in een nogal ongebruikelijke situatie, omdat ouders ineens verschillende petten in huis op hebben. Ze waren natuurlijk al vader of moeder, maar nu zijn ze voor hun kinderen vaak ook ineens hun meester of hun juf. EN ook lopen de ouders vaak met NOG een pet rond, namelijk die van werknemer, omdat ze thuis ook nog eens aan het werk zijn.


Dat is voor kinderen natuurlijk verwarrend, want je vader kan net in zijn rol van zijn werk zitten, terwijl je hem als kind nou net in zijn rol als ouder nodig hebt, of je wil nou net dat hij je iets uitlegt in de rol van je meester. Als verschillende petten maakt het leven niet makkelijk. Ik bespreek hier drie dingen die de ouders kunnen doen EN drie die dingen kinderen op hun radar moeten houden. Ik begin bij de ouders. 

Gymnastiek

Het is ontzettend belangrijk om lekker in beweging te blijven. Kijk alle filmpjes voor een hoop leuke ideeën! Heb je ook een leuke beweegtip? Stuur hem naar postbus@obsdepoolster.com.  

Schaken

Jammer, jammer, jammer. De schaakcursus van de schaakvereniging gaat niet meer door. We gaan later dit schooljaar op school nog wel het schoolkampioenschap organiseren.

 

Via Chessity leer je online schaken. 

 

Wanneer je er helemaal klaar voor bent, speel je via Master Chess een wedstrijd tegen de computer. Zet hem op! 

Chess Game
Abstract Chess

MASTER
CHESS

Groep 1-8

Groep 5-8

bottom of page